Lată la ce trebuie să fiți atenți atunci când alegeți crema de protecție solară

Lată la ce trebuie să fiți atenți atunci când alegeți crema de protecție solară

8 martie: Ce produs oferim gratuit în acest an? Reading Lată la ce trebuie să fiți atenți atunci când alegeți crema de protecție solară 6 minute Next Octocrilenul în crema de protecție solară: este dăunător?

Protecția solară este un produs conceput pentru a ne proteja pielea de razele UV dăunătoare ale soarelui. Este o parte extrem de importantă a îngrijirii adecvate a pielii atât pentru tineri, cât și pentru bătrâni, așa că este bine să știm de ce să ne ferim atunci când o cumpărăm.

Am încercat să adunăm câteva informații utile despre ingredientele dăunătoare din majoritatea cremelor de protecție solară, care ar putea fi efectele lor potențiale și să vă oferim câteva sfaturi utile atunci când alegeți și aplicați loțiunea de protecție solară.

laborator chimic

Ce sunt filtrele chimice? Filtrele chimice sunt dăunătoare în crema de protecție solară?

Filtrele chimice (denumite și filtre organice sau sintetice) sunt extrem de eficiente. Acestea absorb complet lumina, reducând efectele nocive ale razelor UV prin transformarea lor în energie termică. Cu toate acestea, filtrele chimice pătrund în pielea noastră. Tocmai din cauza compoziției lor artificiale, filtrele solare chimice sunt contraindicate copiilor, persoanelor cu alergii sau cu piele sensibilă.

Există diverse studii și opinii cu privire la impactul filtrelor chimice și la potențiala lor amenințare pentru sănătatea noastră. Iată câteva dintre filtrele care stârnesc îngrijorare în rândul profesioniștilor:

  • Octocrilen (Octocylene): Filtru sintetic este utilizat pentru a proteja de soare și pentru a crește rezistența la apă și claritatea cremelor solare, dar poate pătrunde în piele. Diverse studii sugerează că poate perturba sistemul endocrin, ducând la o serie de probleme în organism. Nu este recomandat persoanelor cu alergii sau cu piele sensibilă. Citiți mai multe despre este octocrilenul dăunător în articolul nostru!

  • Homosalat (Homosalate): un filtru UV care este, de asemenea, considerat un potențial perturbator al echilibrului hormonal și, în special, al estrogenului din corpul nostru. Este contraindicat la persoanele predispuse la alergii.

  • Oxibenzona (Benzophenone-3): Se găsește în mod obișnuit în produsele chimice de protecție solară, este potențial legată de perturbarea sistemului endocrin și este suspectată de a contribui la albirea coralilor, ceea ce o face, de asemenea, nedorită din punct de vedere ecologic. Poate provoca fotosensibilitate. Poate fi, de asemenea, o cauză a reacțiilor alergice.

  • Avobenzona (Avobenzone): Un filtru UV popular care poate provoca alergii și iritații ale pielii..

protecție solară albă

Cum să alegi cea mai bună protecție solară

Ținând cont de specificul organismului nostru, de vârstă, de tipul de piele și de recomandările specialiștilor și dermatologilor. Iată care sunt sfaturile noastre:

Protecție solară naturală cu filtre minerale

Folosiți produse cu ingrediente naturale și filtre minerale, cum ar fi oxidul de zinc (Zinc oxide). Filtrele solare minerale sunt mult mai sigure și nu pătrund în organism. Acestea sunt potrivite pentru toată lumea, în special pentru copiii cu vârsta de peste 6 luni și pentru persoanele cu pielea sensibilă. Filtrele minerale acționează ca o oglindă pentru lumina solară - o reflectă, împiedicând-o să pătrundă în pielea noastră.

femeie în piscină

În plus, acestea nu dăunează mediului înconjurător. Dezavantajul lor este reprezentat de urmele albe pe care le lasă după aplicare, dar acest lucru are avantajele sale. De exemplu, este mult mai ușor pentru părinți să orienteze ce zonă a pielii copiilor este unsă. Cu toate acestea, pe măsură ce tehnologia avansează, unele creme de protecție solară minerale de pe piață oferă produse care nu lasă urme albe, datorită zincului invizibil. Alte filtre minerale sunt oxidul de fier (Iron oxide) și dioxidul de titan(Titanium dioxide).

Protecție solară pentru pielea grasă

Căutați produse care sunt non-comedogenice, adică nu înfundă porii. Dacă crema de protecție solară conține uleiuri, este o idee bună ca acestea să fie uleiuri uscate, deoarece se absorb mult mai ușor și nu lasă o senzație grasă.

Protecție solară pentru față

Folosiți produse care sunt special formulate pentru față și care au o textură mai ușoară. Vă sfătuim să fiți atenți la uleiul de cocos dacă sunteți în căutarea unei creme solare pentru față. Acesta este prezent în multe creme de protecție solară, dar este foarte comedogenic.

Factor de protecție solară 50

Este recomandat să folosiți produse cu SPF 30 sau mai mare, dar pentru pielea sensibilă, SPF 50 este mai bun. Această recomandare este valabilă atât pentru produsele de protecție solară pentru față, cât și pentru corp.

Protecție solară pentru bebeluși

Folosiți produse special concepute pentru pielea bebelușului, cu o compoziție cât mai pură și fără filtre chimice. Este important de știut că nu se recomandă aplicarea de protecție solară la copiii sub 6 luni. Pentru a-i proteja pe cei mici, puteți să le oferiți umbră groasă atunci când vă plimbați, haine și/sau un cărucior cu SPF și asigurați-vă că nu sunteți afară în cele mai fierbinți ore ale zilei.

Protecție solară pentru pielea sensibilă

Folosiți produse care sunt hipoalergenice, fără parfum și care nu includ componente care ar putea provoca alergii sau iritații.

Protecție solară rezistentă la apă

Dacă petreceți mult timp în apă, asigurați-vă că protecția solară oferă rezistență la apă.

Protecție cu spectru larg

Vă recomandăm să alegeți un produs care oferă protecție atât împotriva razelor solare UV-B, cât și UV-A. Razele UVB sunt cele care provoacă arsuri ale pielii, în timp ce razele UVA accelerează procesul de îmbătrânire a pielii. Ambele tipuri de raze pot provoca cancer de piele.

    copil pe plajă
    Sfaturi suplimentare despre cum să vă protejați de soare și să alegeți crema de protecție solară potrivită
    • Citiți eticheta cremei de protecție solară pentru a fi siguri de ingredientele acesteia.

    • Dacă folosiți o cremă de protecție solară cu filtre chimice, aplicați-o cu 20 de minute înainte de expunerea la soare. Dacă folosiți una cu filtre minerale (fizice), o puteți aplica după expunerea la soare.

    • Reaplicați crema de protecție solară la fiecare două ore, sau mai des dacă înotați sau transpirați.

    • Bebelușii și copiii mici nu ar trebui să fie expuși direct la lumina directă a soarelui.

    • Hidratați-vă întotdeauna și nu vă expuneți la soare între orele 11:00 și 16:00, când efectele sale sunt cele mai puternice.

    Sperăm că te-am ajutat să alegi o cremă de protecție solară! Ne-ar face plăcere dacă ați împărtăși acest articol cu prietenii și familia! :)

    Sfaturi și trucuri pentru protecțiea de după soare de care aveți nevoie și despre care nu știați

    Echipa InaEssentials a pregătit sfaturi utile pentru îngrijirea naturală perfectă după expunerea la soare. Știți deja că produsul magic esteAPA noastră 100% ORGANICĂ DE MELISSA Citiți acest articol până la sfârșit pentru a vă bucura de o piele frumoasă și sănătoasă în această vară!

    Un scop dincolo de profit:modul în care marca noastrăare impact

    La InaEssentials, credem în dăruirea către comunitățile care ne-au susținut. De aceea, suntem mândri să oferim oportunități de angajare membrilor grupurilor minoritare, ajutându-le să își susțină mijloacele de existență și să le oferim un viitor mai luminos. Alegând produsele noastre organice, nu numai că vă îmbunătățiți propria sănătate și frumusețe, dar aveți și un impact pozitiv asupra vieții altora. Alăturați-vă nouă pentru a face diferența astăzi.