Octocrilenul în crema de protecție solară: este dăunător?

Octocrilenul în crema de protecție solară: este dăunător?

Lată la ce trebuie să fiți atenți atunci când alegeți crema de protecție solară Reading Octocrilenul în crema de protecție solară: este dăunător? 4 minute

De ani de zile, întrebarea dacă octocrilenul este sau nu dăunător a fost o preocupare pentru oamenii de știință, organizațiile de sănătate și pentru noi - consumatorii. Există opinii îngrijorătoare care califică octocrilenul ca fiind un perturbator endocrin, precum și o substanță chimică periculoasă pentru locuitorii marini.

În acest articol, vom analiza ce este octocrilenul, cum funcționează, dacă octocrilenul este sigur, care sunt avantajele și dezavantajele sale, precum și posibilele alternative.

Ce este Octocrilenul?

Ce este Octocrilenul



Octocrilenul este un filtru chimic care este utilizat în multe creme de protecție solară pentru a proteja și absorbi razele ultraviolete (UV). Este un filtru organic, ceea ce înseamnă că este creat într-un laborator și nu apare în mod natural în natură. Un filtru sintetic este utilizat pentru a proteja de soare și pentru a crește rezistența la apă și claritatea cremelor de protecție solară.

filtre chimice și acțiunea lor

Cum funcționează octocrilenul?

Octocrilenul acționează prin absorbția razelor UV și transformarea lor în căldură. Această căldură este apoi eliberată de piele. Acțiunea sa este caracteristică tuturor filtrelor chimice. Este un filtru cu spectru larg - protejează împotriva unor raze UVA (responsabile de îmbătrânire), precum și împotriva unei game mai largi de raze UVB (responsabile de arsurile solare și de cancerul de piele).

Pe măsură ce filtrul chimic este absorbit de piele, pot apărea acumulări în organism, ceea ce duce la deteriorarea țesuturilor și la alte efecte secundare.

Este octocrilenul sigur?

Octocrilenul este aprobat pentru utilizarea în produsele de protecție solară de către Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA). Comitetul științific pentru siguranța consumatorilor, un comitet științific independent gestionat de Direcția Generală pentru Sănătate și Protecția Consumatorilor a Comisiei Europene, a exprimat într-un aviz că octocrilenul în concentrații mai mici de 10% în produsele de protecție solară este sigur.

Comitetul mai spune că sunt posibile iritații ale pielii și reacții alergice, inclusiv fotosensibilitate, cauzate de octocrilen. Oamenii de știință ai Comitetului nu exprimă o concluzie cu privire la contaminarea apelor marine de coastă cu octocrilen și spun că nu există suficiente dovezi privind efectul acestuia asupra echilibrului hormonal, deși există astfel de studii.

Puteți afla mai multe despre filtrele chimice din produsele de protecție solară și despre ce sunt acestea în articolul nostru de pe blog. 

Avantajele și dezavantajele octocrylenei:

Avantaje:
  • Protejează împotriva razelor UVA și UVB

  • Ajută produsul să fie ușor de absorbit și rezistent la apă

  • Nu lasă urme albe

Dezavantaje:
  • Potențial perturbator hormonal

  • Poate avea efecte nocive asupra mediului

  • Provoacă iritații ale pielii, alergii și sensibilitate la unele persoane

filtrele minerale și efectul lor asupra pielii

Alternativa sigură - filtrele minerale

Deși există opinii diferite cu privire la daunele potențiale ale unui filtru chimic, sfătuim cu tărie copiii, femeile însărcinate, persoanele cu piele sensibilă și cu alergii să nu folosească creme de protecție solară care conțin octocrilen sau orice filtru chimic, cum ar fi homosalatul, avobenzona, oxibenzona, etc.

O alternativă sigură sunt filtrele minerale, cum ar fi oxidul de zinc și dioxidul de titan. Filtrele minerale, cunoscute și sub numele de filtre fizice, sunt substanțe anorganice care se așează pe suprafața pielii și acționează ca o oglindă, reflectând razele UV dăunătoare. Spre deosebire de filtrele chimice, care absorb razele UV și le transformă în căldură, filtrele minerale nu interacționează cu pielea. 

o mamă își unge copilul cu cremă de protecție solară
  • Multe filtre minerale oferă protecție atât împotriva razelor UVA, cât și UVB.

  • Acestea sunt potrivite pentru copii și pentru persoanele cu pielea foarte reactivă și sensibilă, ceea ce le face sigure. Nu sunt considerați perturbatori endocrini.

  • Unele filtre solare minerale oferă rezistență la apă.

  • Acestea nu poluează coasta și nu pun în pericol viața marină..

Vă încurajăm să citiți întotdeauna eticheta cremei de protecție solară pe care o alegeți și să țineți cont de nevoile pielii dumneavoastră. Familia noastră s-a bazat întotdeauna pe loțiuni cu filtre minerale pentru a evita orice risc potențial pentru sănătatea noastră, precum și pentru a avea grijă de natură.

Am fi recunoscători dacă ați putea împărtăși acest articol cu prietenii sau familia, dacă v-am fost de ajutor!

Sfaturi și trucuri pentru protecțiea de după soare de care aveți nevoie și despre care nu știați

Echipa InaEssentials a pregătit sfaturi utile pentru îngrijirea naturală perfectă după expunerea la soare. Știți deja că produsul magic esteAPA noastră 100% ORGANICĂ DE MELISSA Citiți acest articol până la sfârșit pentru a vă bucura de o piele frumoasă și sănătoasă în această vară!

Un scop dincolo de profit:modul în care marca noastrăare impact

La InaEssentials, credem în dăruirea către comunitățile care ne-au susținut. De aceea, suntem mândri să oferim oportunități de angajare membrilor grupurilor minoritare, ajutându-le să își susțină mijloacele de existență și să le oferim un viitor mai luminos. Alegând produsele noastre organice, nu numai că vă îmbunătățiți propria sănătate și frumusețe, dar aveți și un impact pozitiv asupra vieții altora. Alăturați-vă nouă pentru a face diferența astăzi.