Când să aplici crema de protecție solară: Sfaturi Importante

Când să aplici crema de protecție solară: Sfaturi Importante

Octocrilenul în crema de protecție solară: este dăunător? Reading Când să aplici crema de protecție solară: Sfaturi Importante 6 minute

Utilizarea cremei de protecție solară este foarte importantă pentru a te bucura de o piele sănătoasă tot anul și pentru a te proteja de razele UV dăunătoare responsabile pentru cancerul de piele și îmbătrânirea prematură. În acest articol, vom detalia:

  • Când să aplici crema de protecție solară: De ce ar trebui să purtăm cremă de soare tot anul?

  • Cu cât timp înainte de expunerea la soare trebuie să aplici crema de protecție solară

  • Cum să aplici crema de protecție solară pe față și pe corp?

  • Care este cea mai bună cremă de protecție solară pentru orice tip de piele, inclusiv pentru pielea sensibilă?

  • Sfaturi suplimentare pentru aplicarea cremei de protecție solară

Când să aplici crema de protecție solară: De ce ar trebui să purtăm cremă de soare tot anul?

Mulți oameni cred că trebuie să aplicăm crema de protecție solară doar vara sau la plajă, dar acest lucru este greșit.

Este extrem de important să știm răspunsul la întrebarea când să aplicăm crema de protecție solară pentru a fi cât mai protejați posibil de razele dăunătoare ale soarelui. Și este destul de simplu - mereu. Experții recomandă aplicarea cremei de protecție solară în fiecare zi, indiferent de vreme sau de activitatea desfășurată în exterior.

Este o concepție greșită faptul că atunci când este mohorât afară și plouă, influența dăunătoare a soarelui nu ne poate atinge doar pentru că nu putem vedea razele strălucitoare ale soarelui.

Crema de protecție solară trebuie purtată în fiecare zi, indiferent de vremea de afară. Razele UV ale soarelui pot penetra prin nori și chiar prin geam, ceea ce înseamnă că pielea ta este în pericol chiar și când ești în mașină sau la birou.

Când vremea de afară este rea, peste 80% din razele soarelui penetrează prin nori și afectează pielea noastră. Prin urmare, utilizarea regulată a cremei de protecție solară ajută la prevenirea condițiilor precanceroase, cancerului de piele, precum și previne îmbătrânirea prematură și pigmentarea.

Cât timp înainte de expunerea la soare să aplici crema de protecție solară

acțiunea filtrelor chimice în protecția solară
Când să aplici crema de protecție solară cu filtre chimice?

Aceste creme ar trebui aplicate cu cel puțin 30 de minute înainte de expunerea la soare pentru a permite ingredientelor active să se absoarbă în piele și să înceapă să funcționeze. Prin urmare, ele nu oferă protecție instantanee. Cremele de protecție solară cu filtre chimice conțin compuși organici care absorb razele UV și le convertesc în căldură, care apoi este radiată din piele. Este important să fie reaplicată crema de protecție solară la fiecare 2-3 ore.

Merită menționat că cremele de protecție solară cu filtre chimice nu sunt o alegere potrivită pentru persoanele cu pielea sensibilă sau copiii.

Dacă vrei să afli mai multe despre filtrul chimic octocrylene și dacă octocrylene este dăunător, vizitează articolul nostru de blog!

Când se aplică crema de protecție solară cu filtre minerale?
acțiunea filtrelor minerale în protecția solară

Dacă folosești o cremă de protecție solară cu filtre minerale, aplicarea poate fi făcută imediat înainte de a ieși afară deoarece oferă protecție imediată.

Cremele de protecție solară minerale acționează ca un oglindă, reflectând razele soarelui. Ele formează o barieră protectoare între soare și piele fără să absoarbă razele dăunătoare în piele. Ele conțin filtre minerale cum ar fi oxidul de zinc sau dioxidul de titan. Filtrele minerale sunt ideale pentru pielea sensibilă și oferă protecție imediată, fiind potrivite pentru aplicare chiar înainte de expunerea la soare. De asemenea, este recomandabil să reînnoiești la fiecare 2-3 ore.

Cum să aplici crema de protecție solară pentru față, și pentru corp? Ce cantitate este necesară?

Pentru o protecție optimă, crema de protecție solară ar trebui aplicată generos și uniform pe toate zonele expuse ale pielii. Este important să aplici crema de protecție solară la fiecare două ore, în special dacă petreci timp în aer liber, înoți sau transpiri.

Cantitatea de crema de protecție solară necesară pentru față:

Regula generală, recomandată de mulți dermatologi, este să aplici o cantitate de cremă de-a lungul degetelor arătător și mijlociu ale unei mâini și să o întinzi frumos pe întreaga față.


Cantitatea de cremă de protecție solară necesară pentru corp:

De obicei, sunt necesare aproximativ 30 de mililitri de cremă de protecție solară pentru a acoperi pielea întregului corp al unei persoane. Cantitatea ar arăta ca o minge de golf. Acestea sunt, desigur, aproximații care nu ar trebui să te limiteze. Asigură-te că ungi toate zonele expuse ale corpului tău.

Care este cea mai bună cremă de protecție solară pentru fiecare tip de piele, inclusiv sensibilă?

Alegerea ta de cremă de protecție solară ar trebui să reflecte și specificul fiecărui tip de piele. Este recomandat ca persoanele cu piele sensibilă, precum și copiii, să folosească creme de protecție solară cu filtre minerale deoarece sunt blânde și foarte rar cauzează iritații sau alergii. Indiferent de tip, este important să te asiguri că produsul este cu spectru larg și oferă protecție atât împotriva razelor UVA, cât și UVB.

Alege întotdeauna un produs cu SPF adecvat nevoilor tale și duratei expunerii la soare. Cremele de protecție solară cu SPF 30 și peste oferă o protecție solară de durată mai lungă.

Sfaturi suplimentare pentru aplicarea cremei de protecție solară

  1. Momentul aplicării cremei de protecție solară nu este singurul lucru important; locul unde este aplicată este, de asemenea, important. Nu neglija locurile adesea uitate, cum ar fi urechile, partea din spate a gâtului, mâinile și partea de sus a picioarelor. Dacă ai părul cu zone mai subțiri, aplică cremă de protecție solară și pe scalp sau folosește o pălărie pentru protecție suplimentară.

  2. Nu folosi crema de protecție solară pe pielea bebelușilor cu vârsta sub 6 luni.

  3. Asigură-te că speli crema de protecție solară după ce ajungi acasă și nu mai ai expunere la soare. Folosește dischete de curățare extrem de hrănitoare care îndepărtează ușor orice reziduu de cremă și care se ocupă de hidratarea pielii.

Folosirea cantității potrivite de cremă de protecție solară cu spectru larg în fiecare zi este o modalitate sigură de a proteja pielea de efectele dăunătoare ale soarelui și de a-ți menține sănătatea și tinerețea pielii pentru mulți ani de acum înainte.

Sperăm că ți-am fost de ajutor și că nu vei uita niciodată când să aplici crema de protecție solară - în fiecare zi! Ne-ar plăcea dacă ai împărtăși acest articol cu prietenii și familia ta! :)

Sfaturi și trucuri pentru protecțiea de după soare de care aveți nevoie și despre care nu știați

Echipa InaEssentials a pregătit sfaturi utile pentru îngrijirea naturală perfectă după expunerea la soare. Știți deja că produsul magic esteAPA noastră 100% ORGANICĂ DE MELISSA Citiți acest articol până la sfârșit pentru a vă bucura de o piele frumoasă și sănătoasă în această vară!

Un scop dincolo de profit:modul în care marca noastrăare impact

La InaEssentials, credem în dăruirea către comunitățile care ne-au susținut. De aceea, suntem mândri să oferim oportunități de angajare membrilor grupurilor minoritare, ajutându-le să își susțină mijloacele de existență și să le oferim un viitor mai luminos. Alegând produsele noastre organice, nu numai că vă îmbunătățiți propria sănătate și frumusețe, dar aveți și un impact pozitiv asupra vieții altora. Alăturați-vă nouă pentru a face diferența astăzi.